[:en]Wine[:el]Κρασί[:]
[:en][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” oblique_section=”no” text_align=”left” triangle_shape=”no” css_animation=”” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_column_text][su_carousel source=”media: 50894,50893,50892,50895,50888″ link=”lightbox” width=”1600″ height=”500″ items=”2″ title=”no” mousewheel=”no”][/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” oblique_section=”no” text_align=”left” triangle_shape=”no” css_animation=”” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_column_text]
The grape has a long history. While there is reference to prehistoric times, evidence suggests that the fruit was cultivated in Asia at 5,000 BC. The grape played an important role in numerous biblical stories, referred to as “fruit of the vine”. Also, the grape was depicted with hieroglyphics, in ancient Egyptian tombs. During the ancient Greek and Roman cultures, the grape has an honorary position for its use in wine production. Up to that time, more than 90 varieties of grapes were already known.
In the modern world, the grape was originally cultivated in the United States in the early 17th century by a Spanish mission in New Mexico. In Greece, the grape is cultivated since antiquity. Various types of fruit are produced whose name is determined by color, shape, ripening time and place of original production. The fruit of the vine, the grape is the most useful food for the human being and is rightly called king of the fruit.
His contribution to our organization is valuable as:
- It is rich in vitamins A, C and B, in grape sugar, in potassium. It also has antioxidant and anti-cancer effects due to the resveratrol found on its skin.
- It contains 10 (out of 16) more basic minerals that are necessary for our body.
- Its juice is considered as rich in sugars, minerals and albumins, with breast milk.
[/vc_column_text][vc_separator type=”normal” up=”15″][vc_column_text]The varieties grown in the Monastery are Cabernet Sauvigion, Trebbiano, Merlot, Muscat and Romaiko.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” oblique_section=”no” text_align=”left” triangle_shape=”no” css_animation=”” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_separator type=”transparent” up=”30″ down=”30″][/vc_column][/vc_row][:el][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” oblique_section=”no” text_align=”left” triangle_shape=”no” css_animation=”” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_column_text][su_carousel source=”media: 50894,50893,50892,50895,50888″ link=”lightbox” width=”1600″ height=”500″ items=”2″ title=”no” mousewheel=”no”][/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” oblique_section=”no” text_align=”left” triangle_shape=”no” css_animation=”” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_column_text]
Το σταφύλι έχει μια μακρόχρονη ιστορία. Ενώ υπάρχει αναφορά του σε προϊστορικούς χρόνους, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο καρπός καλλιεργήθηκε στην Ασία το 5.000 π.χ. Το σταφύλι διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο σε πολυάριθμες βιβλικές ιστορίες, όπου αναφέρεται ως «φρούτο της αμπέλου». Επίσης, το σταφύλι απεικονίστηκε με ιερογλυφικά, σε αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους. Κατά τη διάρκεια των αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών πολιτισμών, το σταφύλι κατέχει τιμητική θέση για τη χρήση του στην οινοπαραγωγή. Μέχρι εκείνη την περίοδο, πάνω από 90 ποικιλίες σταφυλιών ήταν ήδη γνωστές.
Στο σύγχρονο κόσμο, το σταφύλι καλλιεργήθηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις αρχές του 17ου αιώνα από Ισπανική αποστολή στο Νέο Μεξικό. Στον ελληνικό χώρο, το σταφύλι καλλιεργείται από την αρχαιότητα. Παράγονται διάφορα είδη καρπών των οποίων η ονομασία καθορίζεται από το χρώμα, το σχήμα, το χρόνο ωρίμανσης και τον τόπο αρχικής παραγωγής. Καρπός του αμπελιού, το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή για τον ανθρώπο και δίκαιως χαρακτηρίζεται βασιλιάς των φρούτων.
Η προσφορά του στον οργανισμό μας είναι πολύτιμη καθώς:
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,C και B, σε σταφυλοσάκχαρα, σε κάλιο. Έχει και αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης που βρίσκεται στη φλούδα του.
- Περιέχει τα 10 (από τα 16) πιο βασικά μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας.
- Ο χυμός του θεωρείται το ίδιο πλούσιος σε σάκχαρα, μεταλλικά άλατα και λευκωματούχες ουσίες, με το μητρικό γάλα.
[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”15″][vc_column_text]Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Mονή είναι οι Cabernet Sauvigion, Trebbiano, Merlot, Μοσχάτο και Ρωμέικο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” oblique_section=”no” text_align=”left” triangle_shape=”no” css_animation=”” box_shadow_on_row=”no”][vc_column][vc_separator type=”transparent” up=”30″ down=”30″][/vc_column][/vc_row][:]